Italiensk smakupplevelse

i Vasastan

Boka bord

Middagsmeny

Magnamo e bevemo mo' Che ce semo

Vi passar på att äta och dricka nu när vi har möjlighet

ANTIPASTI / FÖRRÄTTER

AVERSA E PIRENEI Lufttorkad skinka från Pyrenéerna lagrad i min. 24 månader. (Den bästa skinkan vi någonsin smakat) Serveras med handgjord färsk buffelmozzarella från byn Aversa där man tillverkat osten i mer än 400 år. 275:-
ANTIPASTO MISTO ITALIANO Utmärkta italienska charkuterier D.O.P. 
Serveras med importerade Italienska ostar, inlagda grönsaker, kolgrillad bruschette med färsk vitlök, och färsk compote. 259:-
LA CAPRESE Handgjord buffelmozzarella D.O.P. från byn Aversa i Campania där man tillverkat osten i över 400 år Serveras med marinerade Datterinitomater från Sicilien, samt färsk basilika och kallpressad Toscansk olivolja. 167:-
TRITTICO DI BRUSCHETTA Ett urval grillade bruschette på surdeg. Röd och gul ugnsrostad samt kolgrillad paprika med flagor av Parmigiano Reggiano (24 mån.) Bredbar het ‘ndujakorv med kärna av burrata. Marinerade Italienska Datterinitomater och pancettachips från Toscana samt friterade salviablad. 149:-
CARPACCIO TARTUFATO Lövtunna skivor av oxfilé. Serveras med svart tryffeltapenad, lätt torkade tomater samt flagor av Parmigiano Reggiano D.O.P. (24 mån) Toppas med riven svart tryffel från Italien. 178:-
SAUTEÉ DI VONGOLE VERACI Italienska, färska veracimusslor frästa i olivolja, färsk vitlök, vitt vin samt färsk persilja. Serveras med Pan’unto (grillad bruschetta med kallpressad Toscansk olivolja och färsk vitlök) 225:-

PRIMI / PASTARÄTTER

SPAGHETTI ALLA CARBONARA Kolarhustruns pasta. Serveras med lufttorkad griskind, pancetta, ägg samt fint riven Pecorino Romano. En riktig klassiker från Rom. 189:-
TAGLIATELLE ALLA NORCINA Tagliatelle med vår egengjorda salsiccia och aromatisk svart tryffel, samt färsk rosmarin, vitt vin och en skvätt grädde. Toppas med Parmegiano Reggiano (lagrad 24 mån.) 196:-
SPAGHETTI ALLE VONGOLE VERACI Pasta med Italienska veracimusslor i vitt vin, färsk vitlök och peperoncino samt en nypa färsk persilja. 219:-
RIGATONI ALLA GRICIA Rigatoni med lufttorkad griskind och pepprig pancetta, båda från Toscana. Med vitt vin och peperoncino. Toppas med Pecorino Romano.
 190:-
PAPPARDELLE AL RAGÚ CON PROSCIUTTO DI PARMA Ragú på parmaskinka i vitt vin. Bräseras i husets grönsaksbuljong i över 5 timmar. Mmmmh… 215:-
TAGLIATELLE CON TARTUFO E CAPESANTE Tagliatelle med smörfrästa pilgrimsmusslor i en svart/vit tryffelgräddsås med Parmigiano Reggiano.(lagrad 24 mån) Toppas med grillade pilgrimsmusslor och hyvlad, färskt svart tryffel från Umbrien. 229:-
MEZZEMANICHE ALL´AMATRICIANA Rom på en tallrik… Pasta med lufttorkad, pepprig griskind från Toscana. San Marzanotomater, vitt vin och peperoncino. Toppas med Pecorino Romano. 189:-

SECONDI / VARMRÄTTER

- DÖDENS ENTRECOTE - 3 veckors hängmörad Entrecôte (+900g). Med Carciofo alla Giudia, Patate Provinciale samt en Trio bruschette med ‘nduja salami, Datterinitomater samt extra virgin olivolja och färsk vitlök. Serveras med Salsa Verde, Grönpepparsås samt Arrabiatasås. Räcker gott till 2 personer… 1075:-
ABBACCHIO SCOTTADITO Lammkotletter marinerade i färska örter, extra virgin olivolja, färsk rosmarin, vitlök och peperoncino. 295:-
TAGLIATA DI MANZO TRADIZIONALE Kolgrillad ryggbiff på en bädd av ruccola. Toppas med knaperstekt Pancetta, Datterinitomater och Parmigiano Reggiano (lagrad 24 mån). 325:-
FILETTO DI VITELLO AL TARTUFO Prima innerfilé av gödkalv… Serveras med sås på vit tryffel samt smörfräst Karljohansvamp. Toppas med färsk riven svart tryffel från Umbrien. 389:-
CODA ALLA VACCINARA Klassisk ragu från Rom… Gjord på oxsvans och lufttorkad griskind. Bräseras i över 5 timmar. 225:-
FILETTO DI MANZO BEVUTO Oxfilé serverad med klassisk Grönpepparsås spetsad med konjak. 340:-
SALTIMBOCCA ALLA ROMANA Tunna skivor av ytterfilé från gödkalv. Späckas med Parmaskinka och färsk salvia. Serveras med reduktion på vitt vin. 295:-
CONIGLIO ALLA CACCIATORA Klassisk gryta på kanin. Med färsk vitlök, rosmarin och vitt vin samt peperoncino. 259:-

CONTORNI / TILLBEHÖR

INSALATA MISTA TRADIZIONALE Ruccola med lövtunna skivor av söta morötter med körsbärstomater och flagor av Parmigiano Reggiano. 55:-
CARCIOFINI IN TEGAME Små fina kronärtskockor frästa i olivolja, färsk vitlök, persilja och peperoncino. 65:-
CARCIOFI ALLA GIUDIA Doppfriterad kronärtskocka som den görs i Rom. Serveras gyllengul och härligt frasig. 70:-
SPINACI AL BURRO E PARMIGIANO Smörslungad bladspenat toppad med Parmigiano Reggiano. 75:-
INSALATA DI POMODORI Tre sorters tomater slungade i vår egengjorda pesto nizzarro. Toppad med rödlök. 60:-
PATATE ALLA PROVINCIALE Skivor av potatis råsteks i smör och olivolja. Kryddas med färsk rosmarin, vitlök och bladpersilja. 60:-
PADELLA DI FUNGHI TRIFOLATI Blandade svampar frästa i olivolja med vitt vin och färsk vitlök.Toppad med nyklippt persilja samt peperoncino. 95:-
BROCCOLI AGLIO OLIO E PEPERONCINO Broccolibuketter frästa i olivolja med färsk vitlök och peperoncino. 55:-
BRUSCHETTA ALL’AGLIO Grillad bruschetta med färsk vitlök och extra virgin olivolja. 35:-
Vid eventuella allergier eller intolerans, rådfråga gärna personalen.

DOLCI / DESSERTER

BIANCANEVE En blandning av vaniljglass och Stregalikör rullad i mörk choklad. 90:-
SEMIFREDDO Frusen grädde med ägg. Smaksatt med färsk citron och rom. Serveras med söta maränger. 85:-
PANNA COTTA Sjuden grädde med vaniljstång och vit choklad. Toppas med reduktion på jordgubbar. 85:-
TIRAMISU´ Mjuk äggkräm med mascarpone och krispiga Savoiardikex. Smaksatt med marsala, cognac och espresso. 90:-
TARTUFO NERO Chokladglass smaksatt med körsbärslikör, rostade mandlar och röda bigarråer. Rullad i kakao. 95:-
SORBETTI ASSORTITI Svalkande Italienska sorbeter i olika smaker. Citron, Jordgubb, Hallon. 59:- per kula
GELATI ASSORTITI Handgjord Italiensk gelato i olika smaker. 59:- per kula
SELEZIONI DI FORMAGGI D.O.P. Ett urval utmärkta Italienska ostar. Serveras med akaciahonung, fikonkompott och tryffelhonung samt crostini. 219:-
Vid eventuella allergier eller intolerans, rådfråga gärna personalen.