Italiensk smakupplevelse

i Vasastan

Boka bord

Lunchmeny

Magnamo e bevemo mo' Che ce semo

Vi passar på att äta och dricka nu när vi har möjlighet

Huvudrätter

Nodo di vitello al mascarpone Kalvnoisette med krämig sås på marsala grädde samt nötter serveras med potatis. 129:-
Impiccata fiorentina Stekt kalo noisette panerad med ströbröd parmigiano reggiano samt persilja serveras med stekt anya potatis. 129:-
Insalata ricca Blandsallad, tomat, ruccola, grönsaker rökt scamorza ost och parma skinka serveras med egengjord basilika olja.
Inkl. Pommes.
129:-
Spaghetti Carbonara Kolarhustruns serveras med luftorkad griskind, pancetta och italienska ägg. toppas med pecorino romano. 149:-
Spaghetti alle vongole Pasta med venusmusslor från italien i vitt vin färsk vitlök och körskbärstomater samt peperoncino. 185:-
Tagliatelle alla norcina Tagliatelle med vår egengjorda salsiccia och aromatisk svart tryffel samt färsk romarin vitt vin och grädde. Toppad med färsk ricotta. 189:-
Pizza la parmense Tomater och mozzarella samt färska körsbarstomater. toppad med parmaskinka, buffelmozzarella färsk rucola och parmigiano reggiano efter gräddning. 165:-
Pizza la caprese Tomater och mozzarella. toppas med färska körsbärstomater färsk basilika buffelmozzarella och nymalen svartpeppar efter gräddnníng. 140:-
Fegato ubriaco Skivad kalvlever fräst i panna med färsk gul lök och färsk grönpeppar. flamberas i konjak och avslutas med grädde. Serveras med patate provinciale. 240:-

Contorni / tillbehör

Patate alla provinciale Skivor av potatis råsteks i smör och olivolja. kryddas med färsk rosmarin, vitlök samt bladpersilja. 60:-
Carciofini in tegame Små fina kronärtskockor frästa i olivolja rärsk vitlök. persilja och peperoncino. 65:-
Spinaci al burro e parmigiano reggiano Smörslungad bladspenat toppad med parmigiano reggiano. 75:-
Broccoli aglio olio e peperoncino Broccolibuketter frästa i olivolja med färsk vitlök och peperoncino. 55:-

Dolci / efterrätter

TIRAMISÚ SAVOIARDIKEX I ÄGGRÄM MASCARPONE OCH KAKAO MED MARSALAVIN OCH ESPRESSO. 65:-
SORBETTI FRISK SORBET I OLIKA SMAKER. 65:-

AFFÄRSLUNCH – 249:-

Gäller för minst två personer. Välj bland rätterna nedan:

ANTIPASTO MISTO ITALIANO

Utvalda italienska charkuterier d.o.p. serveras med ostar. Marinerade oliver pane carasau från sardinien och färsk compote.

HANDGJORD BIODINAMISK
BUFFELMOZZARELLA D.O.P

Serveras med marinerade körsbärstomater, färsk basilika samt extra virgin olivolja, ringlad med vår egengjorda basilika olivolja.

STEKT ANGUSBEEF MED
SAUTERADE PÄRLLÖK OCH RÖDVINSKY

Serveras med potatis.

FRITERAD TORSKRYGG MED LÖKDRESSING

Serveras med krossad friterad potatis.

DAGENS SORBET