Italiensk restaurang

Vasastan

Boka bord

Vår meny

Magnamo e bevemo mo' Che ce semo

Vi passar på att äta och dricka nu när vi har möjlighet

Lunch

Lunchmeny

Från 1 juni Under lunchen serveras vår à la carte-meny.

Dryck

STARKÖL 69:-
GLAS RÖTT 79:-
COLA COLA, FANTA, SPRITE 30:-
SAN PELLEGRINO 40:-

Middag

ANTIPASTI / FÖRRÄTTER

ETNA ET AVERSA Lufttorkad Nebrodi skinka från Sicilien lagrad i min. 24 månader. (Den bästa skinkan vi någonsin smakat) Serveras med handgjord färsk buffelmozzarella från byn Aversa där man tillverkat osten i mer än 400 år. 289:-
ANTIPASTO MISTO ITALIANO Utmärkta italienska charkuterier D.O.P. Serveras med importerade Italienska ostar, inlagda grönsaker, kolgrillad bruschette med färsk vitlök, och färsk compote. 279:-
LA CAPRESE Handgjord buffelmozzarella D.O.P. från byn Aversa i Campania där man tillverkat osten i över 400 år. Serveras med marinerade Datterinitomater från Sicilien, samt färsk basilika och kallpressad Toscansk olivolja. 198:-
CARPACCIO TARTUFATO Lövtunna skivor av oxfilé. Serveras med svart tryffeltapenad, lätt torkade tomater samt flagor av Parmigiano Reggiano D.O.P. (24 mån) Toppas med riven svart tryffel från Italien. 196:-
LA BURRATA DEL FUTURO Handgjord krämig ost av mozzarellakaraktär från Andria i Apulien. Serveras på en bädd av lövtunna skivor marinerade kronärtskockor från Rom, ugnsrostade tomater och grillad paprika. Med Kapris och svarta Taggiasche oliver, kallpressad Extra Virgin Olivolja från Viterbo i Lazio. 198:-
- ASPARAGI BIANCHI CON PROVOLA RECCO 24 MESI - Säsongen för den tyska vita sparrisen har precis börjat och vi får tag på sparris från den absolut första skörden. Den vita sparrisen anses som extra smakrik och delikat. För att sparrisen ska anta sin vita färg så undanhåller man den från solljus. Så fort toppen av sparrisväxten dyker upp ur jorden så täcker man den med färsk jord för att förhindra fotosyntesen som annars skulle göra sparrisen grön. Vi ångkokat sparrisen hel och serverar den med fint riven Provolone Recco från Campanien lagrad i 24 månader samt brynt svenskt smör. 198:-

PRIMI PIATTI / PASTARÄTTER

SPAGHETTI ALLA CARBONARA En av Roms mesta klassiker. Kolarhustruns pasta. Serveras med lufttorkad griskind från Amatricie strax utanför Rom samt krispiga pancettachips från Latina i Lazio. Avslutas med svenska ekologiska ägg samt fint riven Pecorino Romano. 195:-
TAGLIATELLE ALLA NORCINA Tagliatelle med vår egengjorda salsiccia med fänkålsfrö, vitt vin och färsk vitlök. Serveras med aromatisk svart tryggel, färsk rosmarin och en skvätt grädde. Toppas med Parmigiano Reggiano (lagrad 24 mån.) 215:-
SPAGHETTI ALLE VONGOLE E BOTTARGA DI MUGGINE Pasta med färska italienska musslor med färska Datterinitomater i vitt vin, färsk vitlök och peperoncino samt en nypa färsk persilja. Avslutas med fint riven soltorkad rom av rödmulle från Sardinien. 269:-
TAGLIATELLE CON TARTUFO E CAPESANTE Tagliatelle med smörfrästa färska pilgrimsmusslor i en svart/vin tryffelsås med Parmigiano Reggiano (lagrad 24 mån) samt en skvätt grädde. Toppas med grillade färska pilgrimsmusslor. Avslutas med hyvlad, färsk aromatisk svart Bianchettotryffel från Umbrien. 259:-
PACCHERI CON RAGU' NOSTRANO Paccheri Pasta från Afeltra Gragnano med Ragu på Dödens vis. Med Gödkalv och hängmörad oxfilé som bräseras i Sangiovesevin i över 4 timmar. Ragun avslutas med krämig buffelmozzarella och Parmigiano Reggiano som lagrats i 24 månader. 259:-
- RISOTTO CON ASPARAGI BIANCHI E PARMGIANO REGGIANO 24 MESI - Säsongen för den tyska vita sparrisen har precis börjat och vi har fått tag på sparris från den absolut första skörden. Den vita sparrisen anses som extra smakrik och delikat. För att sparrisen ska anta sin vita färg så undanhåller man den från solljus. Så fort toppen av sparrisväxten dyker upp ur jorden så täcker man den med färsk jord för att förhindra fotosyntesen som annars skulle göra sparrisen grön. Vi gör en risotto på äkta Carnaroliris med svenskt smör och Parmigiano Reggiano lagrad i 24 månader. 289:-
- SPAGHETTI DI GRAGNANO AI RICCI DI MARE ISLANDESI - Dykare handplockar dessa sjöborrar från klippor under vattnet utanför Island. De kommer till oss absolut nyplockade och färska. Sjöborre som kalas Ricci di Mare på italienska anses som en utomordentlig delikatess och vi kan utlova en smakupplevelse utöver det vanliga. Sjöborren serveras med kopparvalsad Spaghetti från Gragnano med kallpressad Toskansk extra virgin oliv olja, färsk vitlök samt peperoncino för lite hetta. 289:-

SECONDI / VARMRÄTTER

- DÖDENS ENTRECOTE - 3 veckors hängmörad Entrecôte (+1000g). Med Carciofo alla Giudia, Patate Provinciale samt en Trio bruschette med ‘nduja salami, Datterinitomater samt extra virgin olivolja och färsk vitlök. Serveras med Salsa Verde, Grönpepparsås samt Arrabiatasås. Räcker gott till 2 personer… 1075:-
ABBACCHIO SCOTTADITO Handskurna lammkotletter varsamt marinerade i färska örter, kallpressad extra virgin olivolja, färska rosmarinkvistar, färsk vitlök och peperoncino för en aning hetta. 295:-
TAGLIATA DI MANZO TRADIZIONALE Kolgrillad hängmörad ryggbiff från Tyskland på en bädd av ruccola. Toppas med knaperstekt Pancetta från Amatrice i Lazio, Datterinitomater och Parmigiano Reggiano (lagrad 24 mån). 385:-
FILETTO DI VITELLO AL TARTUFO Prima innerfilé av gödkalv… Serveras med sås på vit tryffel samt smörfräst Karljohansvamp från Italien. Toppas med färsk riven svart tryffel från Umbrien. 425:-
FILETTO DI MANZO BEVUTO Svensk hängmörad oxfilé (4 veckor). Serveras med klassisk grönpepparsås med svenska murklor och ett stänk konjak. 398:-
CAPESANTE, BUFALA AFFUMICATA E MESCOLANZA DI PEPERONI E CAPPERI Kolgrillade färska pilgrimsmusslor med svärtad buffelmozzarella. Serveras med krispiga chips av griskind från Castel Gandolfo utanför Rom samt smakrik kompott på grillad paprika och kapris. 395:-
LANGUSTINE GRIGLIATE AL SALMORIGILO Kolgrillade färska havskräftor från Norge serveras med en emulsion på färsk citron, kallpressad extra virgin olivolja, färsk vitlök, kapris och finhackad oregano samt bladpersilja. 369:-

CONTORNI / TILLBEHÖR

INSALATA MISTA TRADIZIONALE Ruccola med lövtunna skivor av söta morötter med körsbärstomater och flagor av Parmigiano Reggiano. 55:-
CARCIOFINI IN TEGAME Små fina kronärtskockor frästa i olivolja, färsk vitlök, persilja och peperoncino. 70:-
CARCIOFI ALLA GIUDIA Doppfriterad kronärtskocka som den görs i Rom. Serveras gyllengul och härligt frasig. 75:-
SPINACI AL BURRO E PARMIGIANO Smörslungad bladspenat toppad med Parmigiano Reggiano. 75:-
INSALATA DI POMODORI Tre sorters tomater slungade i vår egengjorda pesto nizzarro. Toppad med rödlök. 60:-
PATATE AL ROSMARINO Skivor av potatis råsteks i smör och olivolja. Kryddas med färsk rosmarin, vitlök och bladpersilja. 65:-
PADELLA DI FUNGHI TRIFOLATI Blandade svampar frästa i olivolja med vitt vin och färsk vitlök.Toppad med nyklippt persilja samt peperoncino. 95:-
BROCCOLI AGLIO OLIO E PEPERONCINO Broccolibuketter frästa i olivolja med färsk vitlök och peperoncino. 60:-
BRUSCHETTA ALL’AGLIO Grillad bruschetta med färsk vitlök och extra virgin olivolja. 35:-
Vid eventuella allergier eller intolerans, rådfråga gärna personalen.

DOLCI / DESSERTER

BIANCANEVE En blandning av vaniljglass och Stregalikör rullad i mörk choklad. 105:-
SEMIFREDDO Frusen grädde med ägg. Smaksatt med nutella, rostade hasselnötter och rom. Serveras med söta maränger. 125:-
PANNA COTTA Sjuden grädde med vaniljstång och vit choklad. Toppas med reduktion på jordgubbar. 105:-
TIRAMISU' Mjuk äggkräm med mascarpone och krispiga Savoiardikex. Smaksatt med marsala, cognac och espresso. 125:-
TARTUFO NERO Chokladglass smaksatt med körsbärslikör, rostade mandlar och röda bigarråer. Rullad i kakao. 115:-
SORBETTI ASSORTITI Svalkande Italienska sorbeter i olika smaker. Citron/Basilika, Grapefrukt/Campari, Lime/Mynta. 59:- per kula
GELATI ASSORTITI Handgjord Italiensk gelato i olika smaker. Vanilj Mörk Choklad Salt/Karamel 59:- per kula
- SELEZIONI DI FORMAGGI D.O.P. - Ett urval utmärkta Italienska ostar. Serveras med akaciahonung, fikonkompott och tryffelhonung samt crostini. 219:-
Vid eventuella allergier eller intolerans, rådfråga gärna personalen.

Vinlista

RÖDA VINER

VENETO

AMARONE VALPOLICELLA VENUGLIA 70% Corvina, 30% Rondinella 883:-
Amarone valpolicella cantine negrar 2012 Corvinone, Rondinella 695:-
campo alto valpolicella ripasso, cantine negrar Rondinella, corvinone, corvina, cab sauv 590:-
amarone valpolicella pietro dal cero 2008 Rondinella, corvinone, corvina croatina 1987:-
amarone valpolicella torre del falasco corvina 70%, rondinella 25%, cab sauv 5% 796:-
valpolicella ripasso superiore torre del falasco rondinella, corvinone, corvina 594:-
casa al pruno valpolicella ripasso superiore minini Rondinella, corvinone, corvina 598:-
amarone classico vigneti di ettore 2013 corvina 50%, corvinone 25%, croatina 10%, rondinella 10%, oseleta 5% 1390:-
valpolicella ripasso superiore vigneti di ettore corvina 45%, carvinone 30%, rondinella 15%, croatina 10% 794:-
valpolicella pavaio ripasso superiore vigneti di ettore corvina 45%, corvinone 30%, rondinella 15%, croatina 10% 689:-
amarone della valpolicella garbole hatteso corvina 70%, rondinella 20%, molinara 5%, övriga druvor 5% 2100:-
palazzotto maculan 100% cabernet sauvignon 983:-
amarone della valpolicella vigneti di jago domini veneti rondinella, corvina, corvinone, cab sauv 1387:-
amarone classico domini veneti corvina, rondinella, corvinone 659:-
amarone musella corvina 70%, molinara 20%, rondinella 10% 1590:-

PIEMONTE

barolo virna 100% nebbiolo 1170:-
nebbiolo d’alba enrico serafino 100% nebbiolo 495:-
barbaresco enrico serafino 100% nebbiolo 680:-
barbera d’alba enrico serafino 100% barbera 468:-
barolo enrico serafino 100% nebbiolo 973:-
barbaresco 2014 albino rocca 100% nebbiolo 1590:-
parigi nebbiolo d’alba mauro sebaste 100% NEBBIOLO 595:-
BARBERA D’ASTI MAURO SEBASTE 100% BARBERA 485:-
BAROLO 2007 FRANCO MOLINO 100% NEBBIOLO 1490:-
LANGHE NEBBIOLO FRANCO MOLINO 2014 100% NEBBIOLO 649:-
BARBERA D’ALBA FRANCO MOLINO 100% BARBERA 619:-
BAROLO FONTANAFREDDA 100% NEBBIOLO 890:-
LANGHE NEBBIOLO FONTANAFREDDA 100% NEBBIOLO 485:-
LANGHE NEBBIOLO EBBIO FONTANAFREDDA 100% NEBBIOLO 450:-
BARBERA D’ALBA ELIO ALTARE 100% BARBERA 596:-
LANGHE NEBBIOLO ELIO ALTARE 100% NEBBIOLO 599:-
DOLCETTO D’ALBA ELIO ALTARE 100% DOLCETTO 589:-
LANGHE NEBBIOLO RENATO RATTI OCHETTI 100% NEBBIOLO 599:-
BAROLO RENATO RATTI MARCENASCO 100% NEBBIOLO 840:-
BAROLO RENATO RATTI CONCA 100% NEBBIOLO 2370:-
BAROLO RENATO RATTI ROCCHE DELL’ANNUNZIATA 100% NEBBIOLO 2890:-
BAROLO FRATELLI FERRERO 100% NEBBIOLO 1179:-
BARBARESCO PAJÉ 2013 CARLO BOFFA 100% BARBARESCO 685:-
BARBARESCO PAJÉ 2012 CARLO BOFFA 100% BARBARESCO 1293:-
BARBARESCO PAJÉ 2011 CARLO BOFFA 100% BARBARESCO 1478:-
BAROLO BERGADANO 100% NEBBIOLO 1983:-
BAROLO PODERI LUIGI EINAUDI 100% NEBBIOLO 1894:-
DOLCETTO D’ALBA CASCINA ALBERTA 100% DOLCETTO 936:-
BARBARESCO CASCINA ALBERTA 100% NEBBIOLO 936:-
BARBERA D’ALBA CASCINA ALBERTA 100% BARBERA 568:-
DIANO D’ALBA CAMPARO 50% DOLCETTO, 25% NEBBIOLO, 25% BARBERA 568:-
NEBBIOLO D’ALBA CAMPARO 100% NEBBIOLO 594:-
LANGHE ROSSO CAMPARO 100% DOLCETTO 473:-
BAROLO “BOIOLO” CAMPARO 100% NEBBIOLO 1298:-
LANGHE NEBBIOLO AURELIO SETTIMO 100% NEBBIOLO 598:-
BAROLO ROCCHE AURELIO SETTIMO 100% NEBBIOLO 1893:-
BARBARESCO “CURRÁ” CANTINA DEL GLICINE BARBARESCO 894:-
BARBARESCO “MARCORINO” CANTINA DEL GLICINE BARBARESCO 976:-
DOLCETTO D’ALBA MASCARELLO E FIGLIO 100% DOLCETTO 589:-
BARBERA D’ALBA MASCARELLO E FIGLIO 100% BARBERA 924:-
LANGHE NEBBIOLO MASCARELLO E FIGLIO 100% NEBBIOLO 1189:-
BAROLO MASCARELLO E FIGLIO 100% NEBBIOLO 2683:-
BAROLO ENRICO VI CORDERO DI MONTEZEMOLO 100% NEBBIOLO 2896:-

TOSCANA

12 UVE IL PARADISO DI FASSINA SAN GIOVESE, CAB SAUV, CESANESE, SYRAH, PETIT VERDOT, MARCELAN, ANCELOTTA, ALICANTE, MERLOT, CAB FRANC, CARMENERE, CANAIOLO, CILIEGIOLO 598:-
BRUNELLO DI MONTALCINO MOZ ART 100% SAN GIOVESE GROSSO 700:-
SAN LEONINO TENIMENTI ANGELINI CHIANTI CLASSICO SAN GIOVESE, CANNAIOLO 469:-
SIMPOSIO VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO TENIMENTI ANGELINI 100% SAN GIOVESE 589:-
MONSENESE CHIANTI RISERVA TENIMENTI ANGELINI SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON 645:-
LE VOLTE DELL’ORNELLAIA BOLGHERI SUPERIORE SANGIOVESE MERLOT CAB SAUV 586:-
LE SERRE NUOVE ORNELAIA BOLGHERI SUPERIORE MERLOT CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERNOT CAB SAUV 1690:-
ORNELLAIA BOLGHERI SUPERIORE MERLOT CAB SAUV, PATIT VERDOT CAB SAUV 3590:-
ALFEO BORGHERI SUPERIORE ROSSO 50% MERLOT, 40% CAB SAUV, 10% CABERNET FRANC 1190:-
CHIANTI CLASSICO RISERVA CAPANNELLE 100% SANGIOVESE 650:-
50 & 50 CAPANNELLE 50% sangiovese, 50% merlot 2490:-
solare capannelle 80% sangiovese, 20% malvasia 950:-
lucente luce della vite 75% merlot, 25% sangiovese 540:-
brunello montalcino villa al cortile 100% sangiovese 1490:-
nipozzano riserva chianti rufina frescobaldi 485:-
brunello montalcino il valentiano 1390:-
brunello di montalcino riserva cupano 2007 100% sangiovese 4900:-
brunello di montalcino riserva cupano 2008 100% sangiovese 3850:-
brunello di montalcino riserva cupano 2012 100% sangiovese 3250:-
brunello di montalcin castel goiocondo brunello sangiovese 925:-
banditella col d’orcia sangiovese brunello 780:-
brunello di montalcino col d’orcia sangiovese brunello 840:-
brunello di montalcino le chiuse 100% BRUNELLO 1200:-
ROSSO DI MONTALCINO LE CHIUSE 100% SANGIOVESE GROSSO 590:-
PODERI BOSCARELLI VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO 85% SANGIOVESE PRUGNOLO GENTILE, COLORINO, CANAIOLO, 15% MAMMOLO 690:-
MORELLINO DI SCANSANO CASTELLO ROMITORIO 85% SANGIOVESE, 15% CAB SAUV 480:-
MORELLINO DI SCANSANO MORIS 90% SANGIOVESE, 7% MERLOT, 3% CAB SAUV 490:-
PALEO LE MACCHIOLE 100% CABERNET FRAC 1890:-
MESSORIO LE MACCHIOLE 100% MERLOT 3200:-
CHINATI CLASSICO CASTELLO DEI ROMPOLLA 90%SANGIOVESE, 10% CAB SAUV 1590:-

ABRUZZO

KASAURA MONTEPULCIANO D’ABRUZZO, ZACCAGNINI MONTEPULCIANO 380:-

FRIULI VENEZIA GIULIA

cabernet franc dorigo 100% cabernet franc 675:-
refosco livio felluga 100% refosco del peduncolo 795:-

LAZIO

GIACCHÉ ROSSO CASSALE CENTRO CORVI 100% GIACCHÉ 1400:-
MONTIANO FALESCO 100% MERLOT 870:-

PUGLIA

gelso d’oro podere 29 100% nero di troia 875:-
N. zero salento menhir 100% negroamaro 583:-
menhir salento primitivo di manduria 569:-

CAMPANIA

aglianico del vulture 100% aglianico 425:-

LOMBARDIA

sassella rocce rosse riserva ar: pe.pe 100% chiavennasca (nebbiolo) 1890:-

EMILIA-ROMAGNA

il sangiovese noelia ricci 100% sangiovese 490:-
pandolfa sangiovese federico 100% sangiovese superiore 380:-

SARDEGNA

tanca farrá sella e mosca 50% cabernet sauvignon, 50% cannonau 530:-
marchese di villamarina 100% cabernet sauvignon 940:-

SICILIA

passorosso vini frachetti 100% nerello mascalese 1180:-
contrada rampante pietradolce 100% nerello mascalese 950:-
musita regie terre 100% nero d’avola 425:-
vigna barbagalli pietradolce 100% nerello mascalese 3500:-
torre mora 2013 90% nerello mascalese, 10% nerello cappuccio 487:-

TRENTINO ALTO ADIGE

san siro fratelli pisoni cabernet merlot 360:-
pinot nero colterenzio blauburgunder 100% pinot noir 497:-
lagrain riserva taber 100% lagrain 1290:-
pinot nero tiefenbrunner turmhof 100% pinot noir 543:-

RÖDA VINER PÅ GLAS

gelso d’oro nero di troia - apulien 187:-
2013 capanelle chianti classico riserva 157:-
2012 simposio vino nobile di montepulciano 146:-
2017 federico sangiovese superiore romagna 90:-
2015 barbera d’alba franco molino piemonte 162:-
2014 banditella rosso di montepulciano toscana 169:-
2012 aglianico del vulture campania 127:-
2014 san leonino chianti classico toscana 129:-
2016 musita regie terre nero d’avola sicilia 119:-
2013 amarone della valpolicella venuglia veneto 197:-
2014 campo alto valpolicella ripasso veneto 145:-

FRANKRIKE
RÖDA VINER FORTS.

2011 chateau haut-brion premier grand cru classé 5700:-
2011 savigny-les-beaune simon bize & fils bourgogne 1870:-
2012 henri de villamont grand cru cote nuit grands echezeaux bourgogne 2500:-
2014 margaux alter ego de palmer medoc 52% merlot, 35% cabernet sauvignon, 13% petit verdot 2100:-
2010 chateau angludet margaux famille sichel cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc 2300:-
2011 chateau angelus premier grand cru classe merlot, cabernet franc 4700:-
2010 margaux chateau palmer medoc 5700:-
2011 chateau margaux premier grand clu classé 8000:-
2011 chateau mouton rothschild pauillac 8000:-
2011 diane del belgrave haut-medoc 860:-
2015 dome henri boillot clos de la mouchere puligny montrachet premier cru cote beaune bourgogne 3860:-
domaine la croix st-laurent sancerre 680:-
alphonse mellot pouilly fumé 790:-

ÖSTERRIKE

2016 franz hirtzberger singerriedel riesling smaragd 2870:-

VITA VINER

TRENTINO ALTO ADIGE

altrich colterenzio 100% chardonnay 480:-
la foa colterenzio 100% sauvignon blanc 987:-
gewürztraminer linea 100% gewürtztraminer 430:-
tifenbrunner 100% pinot grigio 425:-
tifenbrunner 100% pinot bianco 445:-
1000 cm3 vino bianco (100 cl) solaris bronner sauvigne gris 975:-

FRIULI VENEZIA GIULIA

bidoli 100% pinot grigio 390:-
torre rossazza 100% ribolla gialla 695:-
torre rossazza 100% pinot grigio 485:-/ 130gl
livio feluga 100% pinot grigio 785:-
livio feluga 100% sauvignon 773:-

PIEMONTE

carlo boffa roero arneis d.o.c.g 495:-/135gl
marco porello roero arneis 100% arneis 479:-

TOSCANA

bianco del borgo 100% viognier 435:-
le macchiole paleo 70% sauvignon blanc, 30% chardonnay 890:-
tenuta col d’orcia 100% vermentino 765:-
capannelle chardonnay 2013 100% chardonnay 879:-
chardonnay capannelle 100% chardonnay 1143:-

VENETO

villa angarano 100% vespaiolo 418:-
sereole soave bertani 100% garganega 440:-/144gl
vigneti di ettore 90% garganega, 10% chardonnay 451:-
ottella le creete 100% turbiana 583:-

MARCHE

tenuta dornach, vino bianco bio 50% solaris, 25% bronner, 25% suvignon gris 790:-
la lucciola arancione 100% verdicchio 390:-

CAMPANIA

greco di tufo d.o.c.g. feudi di san gregorio 100% greco 410:-
fiano d’avellino feudi di san gregorio 100% fiano 497:-

ABRUZZO

zaccagnini pecorino chardonnay 387:-

SICILIA

archineri etna bianco d.o.c. pietradolce 100% carricante 693:-

EMILIA ROMAGNA

battista rubicone t.g.t 100% chardonnay 349:-/ glas 90:-